FORUM of the GUILD OF BULGARIAN CAMERAMEN

www.tvcam.tk
Дата и час: 09 Яну 2009, 09:38

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: АНКЕТА - организационни въпроси
МнениеПубликувано на: 01 Юни 2006, 00:00 
Site Admin
Аватар

Тъй като сдружението Гилдия на тв операторите е от и за самите нас, предлагаме за дискусия някои организационни въпроси, във връзка с дейността на Гилдията.

Имате възможност да изложите своето мнение свободно, както и да дадете мотивирани предложения (зад които сте готови да застанете и да работите за тях).

При апатия от страна на членовете, ръководството на сдружението ще приеме и приложи своите предложения. Демокрацията е полезна само когато умеем да я прилагаме на практика.

- Предлагаме това лято да се проведе Учредително събрание - всички присъстващи се явяват учредители, ще положат подписите си под протокола за учредяване на сдружението, за да има необходимата представителност за съдебната регистрация на сдружението.
След административната част, може да се организира презентация на някоя "истинска" камера за дигитална кинематография или уъркшоп (работна среща-семинар), например за стедикам или друго. Дневният ред ще се уточни впоследствие.

- Помислете за предложения за наименование на сдружението. Нашето предложение е: сдружение "КамерАутор" (Гилдия на телевизионните оператори). Защото сдружението не може да се именува "Гилдия", заради тафталогията - по същество, гилдията е сдружение. Със съчетанието на думите "Камера" и "Аутор" се набляга както на техническата работа с камера, така и се припомня и настоява авторството и творческия елемент в дейността на Камера-оператора. Подобна идея е заложена също и в сдружението на авторите-музиканти за защита на техните авторски права - агенцията "Мюзик Аутор", както и най-вече в сдружението "Филмаутор".

- Предвижда се подновяване на членството - неактивните членове ще отпаднат, новите членове ще присъстват на Учредителното събрание; ще се гласува и приеме размер на членският внос и ще се плати за две години напред на място, преди или след събранието. Тези, които нямат възможност, ще могат да го заплатят по банков път - касово или безкасово (например, директно чрез системата за електронни разплащания "epay.bg").

Очакваме Вашите мнения най-късно до 31 юли 2006 г. тук, във Форума.

Докладвай
Върнете се в началото
 Профил Изпрати  
Отговори с цитат  
 Заглавие: high mode
МнениеПубликувано на: 13 Юли 2006, 14:12 

Живо се интересувам от семинара за работа със стедикам.
Кой ще го води например.

Докладвай
Върнете се в началото
 Профил Изпрати  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: high mode
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2006, 13:32 
Site Admin
Аватар

High mode написа:
Живо се интересувам от семинара за работа със стедикам.

Колега,
за съжаление само с двама желаещи не можем да организираме семинар за работа със стедикам.

Докладвай
Върнете се в началото
 Профил Изпрати  
Отговори с цитат  
 Заглавие: high mode steadycam
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2006, 00:32 

Надявам се това да се промени скоро :)Интересно ми е все пак, кой е другия желаещ, освен мен.
Апропо, благодаря за инфото за динамичния баланс.В последна сметка обединих трите метода в един-четвърти. Резултатът е обнадеждаващ.

P.S.
Сещам се за поне десет млади и амбициозни оператори, проявяващи сериозен интерес към материята

Докладвай
Върнете се в началото
 Профил Изпрати  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: high mode steadycam
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2006, 00:57 
Site Admin
Аватар

High mode написа:
...Интересно ми е все пак, кой е другия желаещ, освен мен...

Това съм аз.

High mode написа:
...Апропо, благодаря за инфото за динамичния баланс. В последна сметка обединих трите метода в един-четвърти. Резултатът е обнадеждаващ...

Би ми било интересно, ако желаеш да споделиш?

High mode написа:
...Сещам се за поне десет млади и амбициозни оператори, проявяващи сериозен интерес към материята

Това трябва да го обсъдим!
tvcam@abv.bg

Докладвай
Върнете се в началото
 Профил Изпрати  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]