FORUM of the GUILD OF BULGARIAN CAMERAMEN

www.tvcam.tk
Дата и час: 09 Яну 2009, 10:15

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Пишете ни тук, ако имате мнения и предложения за сайта ни!
МнениеПубликувано на: 27 Апр 2005, 21:24 
Site Admin
Аватар

Тук можете да изразите своето мнение, както и предложения за съдържанието на интернет-сайта (и този Форум). Предлагаме Ви да не коментираме формата, а само съдържанието, тъй като нямаме намерение да участваме в конкурс за дизайн на интернет-сайт. Поощряваме мотивираните предложения и градивната критика. Цензура ще бъде наложена на всеки опит за конфронтация с нас - ще се "банва" т.е. забранява IP и username достъпа дотук на недобронамерените към нас потребители. Не очаквайте да отговаряме на всички нови съобщения. Мнения, които не са по обявената тема (раздел в този Форум), ще бъдат премествани или изтривани.

Докладвай
Върнете се в началото
 Профил Изпрати  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Imam predlojenie za VIDEOGALERIJATA
МнениеПубликувано на: 17 Май 2005, 14:17 
Hi, imam predlojenie i to e za razshirjavane na razdela "VIDEOGALERIA" na webpage na gildijata! Mnogo mi dopada tazi ideja, za prav pat vizdam i chuvam za neshto podobno i shte se radvam, ako razdela stane po-goljam i da ima poveche klipove i kadri ^ Na men vednaj mi se nalozi speshno da snimam njakakvi kadri na shampansko za edna eftina reklama i hem ne mi ze sanimavashe hem njamah nikakvo vreme da snimam, a te si gi bjaha porachali.... ta ako imashe otkade da gi kupja shtah da kupja takiva kadri. E nakraja si gi zasneh de, no vaznto e che ima hljab v tzi ideja!
Bravo i vse taka! Ako neshto da pomagame- az sam nasreshta :arrow: :D

Докладвай
Върнете се в началото

Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Imam predlojenie za VIDEOGALERIJATA
МнениеПубликувано на: 19 Май 2005, 14:02 
Site Admin
Аватар

SMat написа:
Hi, imam predlojenie i to e za razshirjavane na razdela "VIDEOGALERIA" na webpage na gildijata!...

Привет, SMat,
благодарности за предложението!

В действителност, идеята за подобна видеогалерия е оригинална за България, но не и по света. Почти всяка (сериозно "подплатена") телевизия има собствен архив с кадри. Работата е там, че никой външен човек не може да изиска да разгледа архива и да си купи нещо, което му трябва за момента. В чужбина това е напълно възможно, макар и не навсякъде. Плащаш - получаваш, няма никакъв проблем.

Разширяването на нашата Видеогалерия всъщност зависи от всеки един член на Гилдията на тв операторите. Участието е доброволно и засега, както личи, все още няма постъпили заявки от членове. Доколкото мога да се досетя, проблемът е следния - не всеки оператор има свободен достъп до компютър с видеомонтажен софтуер и сигурно затова няма как да си "намонтира" някои свои неща и да ги прати за Видеогалерията. Предполагам, че това е причината да няма изпратени клипчета.

Иначе самата идея е вече заложена, а когато й дойде времето, ще претърпи развитие. Дотогава очакваме и вашите заявки!

Докладвай
Върнете се в началото
 Профил Изпрати  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Май 2005, 23:32 

Цитат:
Доколкото мога да се досетя, проблемът е следния - не всеки оператор има свободен достъп до компютър с видеомонтажен софтуер и сигурно затова няма как да си "намонтира" някои свои неща и да ги прати за Видеогалерията. Предполагам, че това е причината да няма изпратени клипчета.

ami da .az naprimer zatova ne sm si pratil nikakvi kadri 6toto niama kak da si gi namontiram. Puk i to ne mi e ostanalo vreme da si spretna edin svesten "archive" :roll:
M/u drugoto v momenta ne se otvariat klipovete v videgaleriata??

Докладвай
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Май 2005, 18:30 
Site Admin
Аватар

Alkam написа:
M/u drugoto v momenta ne se otvariat klipovete v videgaleriata??

Би трябвало да се отварят клипчетата. Поне в момента няма проблем?

Докладвай
Върнете се в началото
 Профил Изпрати  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Юни 2005, 11:48 

Цитат:
Би трябвало да се отварят клипчетата. Поне в момента няма проблем?

Da, v momenta naistina se otvariat klipovete

Докладвай
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: re!
МнениеПубликувано на: 15 Юни 2005, 09:34 
Аватар

Здравейте!

Това ми е първият пост, тука нядявам се не и последният.

Малко инфо за мен: Известен съм в кино средите като Charlie и съм съм основния специалист в кино пост продукцията в София и от друга страна имам малко видео студио. На последък се вълнувам най-вече от трикови екстремни снимки - най-вече в атомобилните спортове. Примерно имаме аматьорски шампионат по картинг и закачам малки камери по карта и на каската на пилотите. :) А от друга страна с едни колеги сме направили това : http://store1.data.bg/aeromedia/main.html
Нека горното не прозвучи като реклама, просто като запознанство.

Така за сайта и форума. Начинанието е много добро. Невероятни добри ревюта за камерите. Явно повечето имате богат опит в операторската работа и това винаги е добре дошло за БГ пространството.

Някой неща не ми харесват; Примерно би трябвало да се пише само на Български (ако щеш и с грешки, както аз), но винаги е по-добре да четеш мнения на БГ, отколкото на лат?! Самият форум явно е е на фрее форума и за това не може да се обърне на БГ. В тази област мисля, че мога да Ви го хоствам на моят сайт. Така или иначе имам вграден инвижан, но не го ползвам - просто нямам време.

Ако искате може да се разшири дейността Ви, като въпросите по пост продукцията и монтажа на материалите, където мога да ви бъда по-полезен. Примерно навремето пуснах една тема ето тук:
http://www.comexgroup.com/forums/index. ... 392086fb3d

Ами това е за сега. Още един път Браво на начинанието и
до скоро :)

Докладвай
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: re!
МнениеПубликувано на: 15 Юни 2005, 23:21 
Site Admin
Аватар

Привет, Charlie!

Ще се радваме и на Вашето участие в нашия форум, заповядайте и се чувствайте добре дошъл и в професионалното сдружение на операторите - в случай, че проявявате интерес да се присъедините към нас и да станете член.

Charlie написа:
На последък се вълнувам най-вече от трикови екстремни снимки - най-вече в атомобилните спортове. Примерно имаме аматьорски шампионат по картинг и закачам малки камери по карта и на каската на пилотите. :) А от друга страна с едни колеги сме направили това : http://store1.data.bg/aeromedia/main.html

Браво, идеята за това е оригинална за България! Всъщност, лично аз също съм изкушен в тази област - на филмирането с микрокамери - и винаги е представлявало интерес за мен, така че ще се радвам, ако качите повече информация и снимки на посочения от Вас сайт.

Цитат:
Някой неща не ми харесват; Примерно би трябвало да се пише само на Български (ако щеш и с грешки, както аз), но винаги е по-добре да четеш мнения на БГ, отколкото на лат?! Самият форум явно е е на фрее форума и за това не може да се обърне на БГ. В тази област мисля, че мога да Ви го хоствам на моят сайт. Така или иначе имам вграден инвижан, но не го ползвам - просто нямам време.

Аз също съм привърженик на кирилицата и ползвам само нея. Призовавам и останалите участници за същото, защото наистина е леко досадно сричането с латинските букви. Но все пак, въпрос на личен избор е, не можем да заставим никого пряко волята му. Единствено заглавията на постингите трябва да са на латиница в този форум, тъй като той не може да се кирилизира. Причината за това е, че ползва безплатен хостинг. Charlie, ако може, свържете се с мен чрез имейл jio@abv.bg, за да поговорим за тази възможност, която предлагате. Целта обаче е да не се налага форумът да стартира отначало "начисто", а само да се кирилизира.

Цитат:
Ако искате може да се разшири дейността Ви, като въпросите по пост продукцията и монтажа на материалите, където мога да ви бъда по-полезен.

Предложението Ви се приема безусловно, отворени сме за всякакви градивни идеи. От днес в този форум ще има раздел "Postproduction".

Благодарим Ви за интереса и предложенията!
На добър час!

Докладвай
Върнете се в началото
 Профил Изпрати  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]