nick написа:
Колеги,имам един въпрос.Април си идвам в БГ,да снимам сватбата на дъщеря си.Ще си донеса камерите с мен.Трябва ли да ги декларирам в БГ на влизане и на излизане ?Някакви проблеми очакват ли ме ? Благодаря.
Да, декларирайте ги, ако не искате да Ви създадат проблеми от митницата. Има случаи, при които са се заяждали не само за лични камери, но дори и за (очевидно служебни) телевизионни камери. Попълва се митническа декларация - напишете си серийните номера на цялата налична техника, която вкарвате, на листче, за да не се налага да губите половин час на летището в търсене на табелки с номерата. Носете си фактури или други документи, доказващи собствеността Ви.
Проблемите са относно пренасянето - камерите задължително трябва да са като ръчен багаж - в смисъл, да ги държите в ръка, в пътническия салон. Ако са в чанта или куфар, може да не могат да се поберат в отделението за багаж над главите на пътниците. Нали няма да ги пуснете като чекиран багаж?! Че не е ясно дали изобщо и в какъв вид ще пристигнат! Има изискване и за преноса на батерии - публикувал съм
постинг с новите изисквания.